Skip to content

Ratsutila

Vierastalli

Ulkotalli

Pihatot

Tarha

Uusi talli

Kahvila (Maneesi)

Ratsastusalueet:

Maneesi

Ratsastuskenttä

Ratsastusrata

Majoitukset ja työtilat:

Talliklubi

Mattilan Majatalo

Ratsutilalla järjestetään erilaisia kilpailuita, harjoituksia ja koulutuksia ympäri vuoden. Mahdollisuuksia hevostoiminnalle on paljon.

Nykyaikainen ratsutilamme huomioi hevostoiminnan kaikki osa-alueet, jotta arki ja yhteinen intohimomme on mahdollisimman tehokasta. Turvalliseen siirtymiseen ja liikkumiseen alueiden välillä on kiinnitetty erityishuomiota – niin eläinten kuin ihmistenkin osalta.

1800-luvun lopulla aloitettu hevostoiminta on täysin modernisoitu nykyisen toiminnan aloittamisesta lähtien vuodesta 2018.

Jaana Sorvaniemi
tallimestari
050 565 1875
jaana.sorvaniemi (a) karppalanratsutila.fi

Ajan varaaminen

Voit varata maneesin, kentän tai radan käyttöösi olemalla yhteydessä tallimestariin.

Vierastalli

Tilan alkuperäisessä tallirakennuksessa on seitsemän karsinaa, jotka on vuokrattu kouluratsastaja ja valmentaja Nora Aaltoselle.

Tallin varusteluun kuuluu:

● kuivaushuone
● välinevarasto
● satulahuone

Ulkotalli

Ulkotalli sijaitsee tarha-alueen vieressä ja siinä on kuusi vieraspaikkaa hevosille.

Kuntoutusosastolla on kolme karsinaa, joita vuokrataan tilapäismajoitukseen tai kuntoutukseen tuleville hevosille.

Tiedustele vapaista paikoista tallimestarilta.

Pihatot

Ulkokenttien yhteydessä olevat kaksi suurta pihattoamme antavat hevosten itse päättää, ovatko sisällä vai ulkona. Pihattojen alueet ovat poikkeuksellisen suuret ja niissä on ajastetut paalivahdit, jotka avautuvat neljän tunnin välein.

Tammat ja ruunat ovat eri pihatoissa. Molemmissa pihatoissa on suuret makuuhallit kahdella eteisellä. Tämän lisäksi alueella on lämmitetyt juoma-automaatit sisällä ja ulkona.

Talvikautena emme ota uusia hevosia pihattoihin. Kesällä laumaantuneet hevoset saavat viettää talven yhdessä.

Ruunapihatto

Tammojen pihatto

Uusi talli

Hevostallimme valmistui vuoden 2020 lopulla. Se on suunniteltu täysin modernin hevostoiminnan ehdoilla. Työskentely eläinten kanssa on turvallista ja tehokasta. Käytössä on nykyaikaisia tilaratkaisuita ja talliautomatiikkaa (mm. heinättimet jokaisessa karsinassa ja loimien pesumahdollisuus).

Maneesi

Valoisa ja talvisin lämmitetty maneesi on käytössä vuoden ympäri. Ratsastuspohjana toimii hiekka ja kentän pitäminen laadukkaana on meille tärkeätä. Ratsastusalueen koko on 55 m x 23 m. Maneesista löytyy täysi estekalusto kilpailutoimintaa varten.

Maneesissa on käytössä kuulutustekniikkaa, joka kattaa myös läheiset ulkokentät. Tämä sujuvoittaa toimintaa ja auttaa ulkona olevia ratsastajia tietämään, mitä sisätiloissa tapahtuu seuraavaksi.

Maneesissa on koko pitkän sivun matkalla katsomo, joka tarjoaa välittömän kokemuksen hevosratsastukseen.

Kahvilan isot ikkunat avaavat hienon näkymän kentälle

Parveketerassi kahvilatasolla 2. kerroksessa
Koko pitkän sivun mittainen hyvä katsomo

Kahvila

Maneesin 2. kerroksesta löytyy viihtyisä kahvila, josta näkee hienosti ratsastusalueen kaikki tapahtumat. Tilaa ja istumapaikkoja on kahvilassa runsaasti isommillekin pöytäseurueille.

Kahvilasta löytyy parveketerassialue, josta näkee ulkokentän tapahtumat, sekä laajemmin ratsutilan elämää.

Kahvilan yhteydessä on pieni myymäläalue, jossa on esillä alueellisten yritysten ja yrittäjien tuotteita.

Ryhmille ja yrityksille

Kahvila soveltuu erinomaisesti mieleen painuvaksi kokoustilaksi erilaiselle järjestötoiminnalle, kokouksiin yrityksille ja työkäyttöön.

Tila on varusteltu modernilla esitystekniikalla.

Ratsastuskenttä

Hiekkapohjainen valaistu ratsastuskenttä on kooltaan 60 x 35 metriä. Ratsastuskentällä on käytössä täysi estekalusto. Päädyssä on katsomoalue.

Ratsastuskentälle on erinomainen yhteys sen vieressä olevalta traileri- ja parkkialueelta.

Tarha

Tallimme hevosilla on pitkä tarhausaika ja hevoset voivat ulkoilla koko päivän. Tarhat ovat reilun kokoisia ja niitä on useita, aidoin erotettuja.

Tarhoilla on heinäautomaatit ja vuoden ympäri lämmitettävät juottoastiat.

Ratsastusrata

Huollettu ja ylläpidetty ratsastusrata kiertää peltojen ja laidunalueen ympäri. Pituutta reitillä on yli kaksi kilometriä ja se on kaikille turvallista liikkua. Radan pintana toimii kivituhka ja sillä on oikeanpuoleinen liikenne.

Talviylläpito tarpeen mukaan.

Talliklubi

Hevostilojen ytimestä löytyvät työ- ja majoitustilat myös hevosrakkaille ihmisille. Laadukkaat ja toimivat tilat toimivat hyvin suurempien ryhmien kokoontumisissa. Yhteistilat ovat varusteltu nykyaikaisella esitystekniikalla.

– Kolme huonetta
– 12 sänkyä (neljä kussakin huoneessa)

Majoitustiloista löytyvät luonnollisesti suihkut ja saniteettitilat, sekä keittiö ruoanvalmistusta varten.

Majoitukset Mattilan Majatalolla

Kärppälän Ratsutilan pihapiirissä sijaitsee myös Mattilan Majatalo. Kaksi upeata pirttiä, saunat paljuineen ja idyllinen terassialue, josta voi seurata hevoselämän arkea mäen päältä.

Nykyaikaistetut ja entisöidyt tilat tarjoavat hienot puitteet juhlille, kokouksiin, palavereihin ja ryhmien toiminnalle. Tilavissa ja varustelluissa keittiöissä mahtuu monta kokkia askareen äärelle — ryhmäruokailun järjestäminen on myös mahdollista ulkoistaa ja voitte itse keskittyä työntekoon ja nauttimaan ympäristöstä.

» Mattilan Majatalon kotisivut